Bataattislider

Bataattislider

BATAATTISÄMPYLÄ
30 kpl

500 g puolikarkeita vehnäjauhoja
33 g kuivahiivaa
8 g suolaa
40 g sokeria
80 g kananmunaa
25 g kananmunan keltuaista
30 g voita (huoneenlämpöistä)
250 g Bonne Premium Bataattisosetta (kylmää)
50 g piimää (kylmää)
Lisäksi 1 kananmuna voiteluun

Yhdistä kaikki aineet yleiskoneen kulhossa ja vaivaa n.18 minuuttia matalalla teholla taikinakoukulla. Anna taikinan levätä liinan alla 30-45 minuuttia kunnes taikinan volyymi on kaksinkertaistunut. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan, pyörittele tangoiksi ja jaa jokainen tanko kymmeneen yhtä suureen palaan. Pyörittele palat käsin palloiksi ja laita leivinpaperin päälle liinan alle kohoamaan. Kun sämpylät ovat kohonneet kaksinkertaisiksi, voitele sämpylöiden pinta kauttaaltaan kananmunalla ja paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa n. 8 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Jäähdytä ritilän päällä. Valmiit sämpylät kestävät hyvin pakastamisen.

PAAHDETTU MAUSTEINEN BATAATTI

3 kpl bataatteja
oliiviöljyä
suolaa
valmista ras el hanout -mausteseosta tai
1 rkl juustokuminaa
1 rkl jauhettua kanelia
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua chiliä

Leikkaa bataatit pitkittäin puoliksi. Hiero bataattien pintaan oliiviöljyä, mausteita ja suolaa. Paahda bataatteja 220-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kauniin paahtuneita ja kypsiä (testaa esim. haarukalla pehmeys). Jäähdytä.

BATAATTIPIKKELSI

500 g kuorittua ja n. 0,5 cm x 0,5 cm kuutioiksi pilkottua bataattia
100 g väkiviinaetikkaa
100 g sokeria
150 g vettä
150 g Bonne Premium Bataattisosetta
15 g Bonne Pikahyydykejauhetta

Ryöppää bataattikuutiot nopeasti suolavedessä ja jäähdytä (saa jäädä hieman al dente). Sekoita muut ainekset kulhossa tasaiseksi ja tämän jälkeen lisää jäähdytetyt ja valutetut bataattikuutiot joukkoon. Säilö tiiviissä purkissa kylmässä.

BATAATTIMAJONEESI

100 g majoneesia
70 g Bonne Premium Bataattisosetta
3 g Bonne Pikahyydykejauhetta

suolaa
sitruunan mehu
kuivattu chili

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta suolalla, sitruunanmehulla kuivatulla chilillä.

Lisäksi koristeluun tarvitset rucolanversoja tai pieniä jääsalaatin lehtiä. 

TUOTTEEN ESILLEPANO

Leikkaa sämpylät puoliksi ja paahda kevyesti voissa paistinpannulla. Lusikoi kypsästä bataatista sämpylän väliin sopivia paloja ja lämmitä uunissa. Laita sämpylän pohjaosaan ensin majoneesi, sitten bataattipikkelsi, tämän jälkeen paahdettu bataatti ja salaatti. Laita kanteen vielä hieman majoneesia, viimeistele burger ja tarjoile!

Resepti: Markus Hurskainen

www.bonnejuomat.fi