Aprikoosi-suklaa

Aprikoosi-suklaa

Pellillinen

Pohja: (ohjeesta tulee pellillinen)
340 g tumma suklaa
220 g voi
330 g sokeri
230 g kananmuna
100 g vehnäjauho
45 g kaakaojauhe
6 g leivinjauhe
6 g vaniljasokeri
130 g kermaviili

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
  2. Sulata suklaa ja voi, ja lisää ne kermaviilin joukkoon. Sekoita.
  3. Sekoita suklaamassa kananmunasokerin joukkoon varovasti.
  4. Siivilöi ja sekoita käsin joukkoon vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  5. Levitä leivinpaperitettuun peltipannuun. Paista 200° n.10 min.

Aprikoosimousse:
280 g tuorejuusto
160 g sokeri
160 g Bonne Premium Aprikoosisose
280 g kerma
10 g sitruuna
20 g liivate
-värjää halutessasi

  1. Kuumenna puolet aprikoosisoseesta, sokeri ja sitruuna. Lisää joukkoon liotetut liivatteet ja jäähdytä seosta lisäällä joukkoon loput soseesta.
  2. Vaahdota tuorejuusto.
  3. Kaada aprikoosisosemassa tuorejuuston sekaan ja sekoita.
  4. Kääntele joukkoon vielä löysä moussekerma ja värjää halutessasi.

Suklaamousse:
185 g valkuainen
185 g sokeri
16 g liivate
192 g 54% suklaa
375 g kerma
30 g cointreau

  1. Vaahdota valkuaista ja lisää sokeri joukkoon kolmessa erässä.
  2. Kuumenna Cointreau ja sekoita joukkoon liotetut liivatteet.
  3. Sekoita liivatemassa sulatetun suklaan joukkoon.
  4. Kääntele suklaamassan joukkoon napakka marenkivaahto.
  5. Kääntele sen jälkeen käsin joukkoon vielä löysä moussekerma.

Kuorrutus:
(esim. valmis tumma rasvakuorrute tai öljy + ”non-temp suklaa”)

Kakun kasaaminen:
Kakku pohjataan säädettävään, pellin kokoiseen, kehykseen. Aseta pohjalle ensin pellin kokoinen
browniepohja. Pursota sen jälkeen aprikoosihilloa ristikkomaisesti brownien päälle. Valmista sen
jälkeen toinen musseista ja levitä se pohjan päälle, hyydytä. Valmista sen jälkeen toinen mousse ja
kaada se hyydytetyn moussen päälle. Pakasta.
Kakku toimii levykakkuna TAI voit leikata sen esim. 17 x 17 cm kakuksi TAI sitten voit leikata sen
leivoksiksi.
Kuorruta lopuksi ja ”liimaa” kakku aprikoosihillolla kakkupahviin.

www.bonnejuomat.fi