30-40 kpl
Tuulihattu
125 g vettä
125 g maitoa
100 g voita
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
150 g vehnäjauhoja
4 kpl kananmunia
Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa vesi, maito, voi, sokeri ja suola. Lisää siivilöidyt jauhot koko ajan voimakkaasti puulastalla sekoittaen. Kypsennä keskilämmöllä koko ajan voimakkaasti sekoittaen n. kolme minuuttia. Siirrä sivuun, peitä pinta kelmulla ja anna levätä n. viisi minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Laita massa pursotinpussiin ja pursota massa n. kolme senttimetriä halkaisijaltaan oleviin silikonisiin puolipallomuotteihin ja tasoita pinta. Pakasta.
Tuulihattukeksi
200 g voita (huoneenlämpöinen)
250 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
Sekoita kaikki aineet keskenään yleiskoneessa lavalla tasaiseksi massaksi (älä vaivaa). Kauli massasta kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuja levyjä. Stanssaa n. 3 cm halkaisijaltaan olevalla rengasmuotilla keksit (älä irroita keksejä vielä). Pakasta levyt kokonaisina ja stanssattuina.
Paisto
Levitä pakastetut tuulihatut tasaisesti pellille leivinaperin tai silikonimaton päälle (jätä riittävästi väliä, koska tuulihatut turpoavat). Laita jokaisen tuulihatun päälle yksi stanssattu jäädytetty keksi. Paista 170-asteisessa kiertoilmauunissa n.17-18 minuuttia (älä avaa uunia välissä, jotta tuulihatut eivät lässähdä). Jäähdytä hyvin ennen täyttöä.
Ruusunmarja-valkosuklaakreemi
(valmista 1 vrk ennen käyttöä)
200 g kermaa
175 g Bonne Ruusunmarjasosetta
1,5 g sitruunahappoa
150 g valkosuklaata
12 g Bonne Pikahyydykejauhetta
75 g kylmähyytelöä (esim. diamant tai valrhona neutral glace)
Kiehauta kattilassa kerma, ruusunmarjasose, sitruunahappo ja kylmähyytelö. Lisää pikahyydykejauhe ja poraa tasaiseksi. Kaada edelleen kuuma neste valkosuklaan päälle ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita kelmu kiinni tuotteen pintaan, jottei se kuoretu. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Ruusunmarjagelé
200 g Bonne Ruusunmarjasosetta
100 g kylmähyytelöä (esim. diamant tai valrhona neutral glace)
15 g hunajaa
2 rkl sitruunanmehua
7 g Bonne Pikahyydykejauhetta
Yhdistä kaikki ainekset korkeassa ja kapeassa kulhossa. Poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita valmis tuote pursotinpussiin, tuote on valmista käyttöön välittömästi.
Tuotteen esillepano
Leikkaa tuulihatut terävällä veitsellä halki. Vatkaa ruusunmarja-valkosuklaa käsin tai yleiskoneella kuohkeaksi (vispilällä). Pursota tähtityllalla tuulihatun alapuoleen kaunis pursotus (jätä keskelle pieni reikä geeliä varten). Täytä reikä ruusunmarjageléllä. Laita kansi päälle ja koristele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.
Resepti: Markus Hurskainen