Ruusunmarja pâte à choux

Ruusunmarja pâte à choux

30-40 kpl

Tuulihattu

125 g vettä
125 g maitoa
100 g voita
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
150 g vehnäjauhoja
4 kpl kananmunia

Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa vesi, maito, voi, sokeri ja suola. Lisää siivilöidyt jauhot koko ajan voimakkaasti puulastalla sekoittaen. Kypsennä keskilämmöllä koko ajan voimakkaasti sekoittaen n. kolme minuuttia. Siirrä sivuun, peitä pinta kelmulla ja anna levätä n. viisi minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Laita massa pursotinpussiin ja pursota massa n. kolme senttimetriä halkaisijaltaan oleviin silikonisiin puolipallomuotteihin ja tasoita pinta. Pakasta.

Tuulihattukeksi

200 g voita (huoneenlämpöinen)
250 g sokeria
250 g vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet keskenään yleiskoneessa lavalla tasaiseksi massaksi (älä vaivaa). Kauli massasta kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuja levyjä. Stanssaa n. 3 cm halkaisijaltaan olevalla rengasmuotilla keksit (älä irroita keksejä vielä). Pakasta levyt kokonaisina ja stanssattuina.

Paisto

Levitä pakastetut tuulihatut tasaisesti pellille leivinaperin tai silikonimaton päälle (jätä riittävästi väliä, koska tuulihatut turpoavat). Laita jokaisen tuulihatun päälle yksi stanssattu jäädytetty keksi. Paista 170-asteisessa kiertoilmauunissa n.17-18 minuuttia (älä avaa uunia välissä, jotta tuulihatut eivät lässähdä). Jäähdytä hyvin ennen täyttöä.

Ruusunmarja-valkosuklaakreemi

(valmista 1 vrk ennen käyttöä)

200 g kermaa
175 g Bonne Premium Ruusunmarjasosetta
1,5 g sitruunahappoa
150 g valkosuklaata
12 g Bonne Pikahyydykejauhetta
75 g kylmähyytelöä (esim. diamant tai valrhona neutral glace)

Kiehauta kattilassa kerma, ruusunmarjasose, sitruunahappo ja kylmähyytelö. Lisää pikahyydykejauhe ja poraa tasaiseksi. Kaada edelleen kuuma neste valkosuklaan päälle ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita kelmu kiinni tuotteen pintaan, jottei se kuoretu. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Ruusunmarjagelé

200 g Bonne Premium Ruusunmarjasosetta
100 g kylmähyytelöä (esim. diamant tai valrhona neutral glace)
15 g hunajaa
2 rkl sitruunanmehua
7 g Bonne Pikahyydykejauhetta

Yhdistä kaikki ainekset korkeassa ja kapeassa kulhossa. Poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita valmis tuote pursotinpussiin, tuote on valmista käyttöön välittömästi.

Tuotteen esillepano

Leikkaa tuulihatut terävällä veitsellä halki. Vatkaa ruusunmarja-valkosuklaa käsin tai yleiskoneella kuohkeaksi (vispilällä). Pursota tähtityllalla tuulihatun alapuoleen kaunis pursotus (jätä keskelle pieni reikä geeliä varten). Täytä reikä ruusunmarjageléllä. Laita kansi päälle ja koristele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Resepti: Markus Hurskainen

www.bonnejuomat.fi