Mustikka-valkosuklaakakku

Mustikka-valkosuklaakakku

16 annosta

Pohja:
½ pkt (à 400 g) Pirkka digestivekeksejä
75 g voita
Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
2 rs (à 180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
150 g Pirkka valkoista leivontasuklaata
½ dl tomusokeria
1 rkl limetinmehua
1 rkl vettä
Mustikkatäyte:
5 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
2 rs (à 180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
150 g Pirkka valkoista leivontasuklaata
1 dl tomusokeria
2 dl Bonne Premium Mustikkasosetta
1 rkl limetinmehua
Kiille:
3 dl Bonne Premium Mustikkasosetta
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
Koristeeksi:
valkoisia vaniljamarenkeja
Pirkka valkosuklaahippuja
Pirkka valkoista leivontasuklaata lastuina
Pirkka pensasmustikoita

1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

2. Pane valkosuklaatäytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuustot sähkövatkaimella.

3. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa (teho 350 W) 20 sekunnin erissä. Sekoita aina kuumennuksen välissä. Sekoita hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuustokermaseokseen käännellen. Lisää siivilöity tomusokeri ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.

4. Kuumenna valkosuklaatäytteen limetinmehu ja vesi. Sulata vedestä puristetut liivatteet nesteeseen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja pane noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

5. Pane mustikkatäytteen liivatelehdet kylmään veteen. Tee mustikkatäyte kuten valkosuklaatäytekin, mutta lisää joukkoon mustikkasose ennen kuin lisäät limetinmehuun ja veteen liuotetut liivatteet. Kaada täyte varovasti pinnaltaan hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Pane jääkaappiin hyytymään taas noin tunniksi. 

6. Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna 1 dl mustikkasosetta sekä sokeri kattilassa ja sulata vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita joukkoon 2 dl huoneenlämpöistä mustikkasosetta ja anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada seos varovasti kakun pinnalle. Jos pinnalle jää ilmakuplia, sivele ne pois lusikan pohjalla. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

7. Koristele kakku juuri ennen tarjoamista haluamillasi koristeilla. Marengit sulavat säilytyksessä kakun pinnalle, joten lisää ne vasta ennen tarjoamista.
Resepti K-Ruoka.fi

www.bonnejuomat.fi