Mehevä päärynäkakku

Mehevä päärynäkakku

Bonnen 100 % hedelmä- ja marjasoseet sopivat monipuolisesti ruoanlaittoon ja leivontaan. Upean mehevän kakun voit maustaa leivontamausteilla mielesi mukaan. Tämä kakku on samettisen pehmeää ja mehevää ja se katoaa parempiin suihin nopeasti. Voit tarjota kakun myös ilman kuorrutetta tai valmistaa sen paloiksi uunipellille.

Mehevä päärynäkakku

100 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
1 tl kanelia
3-4 dl Bonne Premium Päärynäsosetta

Vuokaan:
nokare voita
mantelijauhetta tai korppujauhoja

Pinnalle:
50 g voita tai margariinia
2 ½ dl tomusokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
(1 päärynä)
(saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä tai manteleita)

Mittaa kulhoon voi ja sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi joukkoon päärynäsose. Voitele ja jauhota leipävuoka tai muu kakkuvuoka ja levitä taikina vuokaan. Paista 150-175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja anna jäähtyä. Valmista kuorrute. Vatkaa voi tai margariini ja tomusokeri keskenään. Lisää sitten joukkoon vaniljatuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele viipaloidulla päärynällä ja saksanpähkinöillä tai muilla pähkinöillä tai manteleilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

www.bonnejuomat.fi