8 annosta
Pohja:
n. 250 g kandisokerikeksejä
50-70 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
1-2 l vettä
7 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
3 dl Bonne Passionsosetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl vettä
Pinnalle:
3 dl Bonne Passionsosetta
1 ½ dl hyytelösokeria
Valmista pohja. Hienonna kandisokerikeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjainen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle. Voit käyttää myös erimallisia vuokia.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen (1-2 l) limittäin.
Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon passionsose, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna vesi (½ dl) kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi. Kaada liemi täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Valmista kiille. Kiehauta passionsose kattilassa ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
Jäähdytä hetki ja kuori pinnalle muodostunut vaahto lusikalla.
Valuta passionliemi vähän kerrallaan kakun pinnalle lusikalla ja nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
Irrota kakku veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Tarjoa!
Vinkki! Mikäli käytät koristelussa muita kuin syötäviä kukkia, suojaa niiden varret foliolla tai muovitötteröllä.
@hellapoliisi_virallinen Kaupallinen yhteistyö #Bonne Leivo ihana passionjuustokakku. Reseptin löydät osoitteesta #hellapoliisipistefi #passion #passioncake #passioncheesecake #passionjuustokakku ♬ A warm piano instrumental ballad(808701) - NOPPO MUSIC