Mustikkacurd

Mustikkacurd

Sitruuna- ja limetahnat on jo nähty. Mitäpä jos valmistaisit tämän upean levittyvän tahnan vaihteeksi mustikasta? Bonne Mustikkasose antaa täyteläisen maun ja upean värin ja valmistuskin on helppoa. Valmista ja tarjoa vaikka paahtoleivän kanssa, pullaviipaleelle sipaistuna tai levitä kakun tai kääretortun väliin. Vaihtoehtoja on loputtomasti.
Tästä annoksesta riittää ystävällekin jaettavaa. Kokeile!

5 dl Bonne Mustikkasosetta
1 limen raastettu kuori
1 limen mehu
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 kananmunankeltuaista
3 rkl maizenaa + ½ dl vettä
50-75 g suolatonta voita

Laita mustikkasose kattilaan.
Pese lime hyvin ja raasta kuori joukkoon. Purista limenmehu kattilaan.
Lisää sokeri, rikotut kananmunat ja kananmunankeltuaiset.
Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin 7 minuuttia.

Laita sitten maizena ja vesi juomalasiin ja sekoita.
Valuta maizenaseos höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen ja sekoita hiljalleen kunnes maizena on kypsentynyt noin 3 minuuttia. Ota kattila pois levyltä. Laita joukkoon nokare kerrallaan voita ja sekoita, kunnes se sulaa joukkoon.
Nosta seos jääkaappiin jäähtymään.

Tarjoa jäähtyneenä.
Säilytä jääkaapissa kannellisessa lasipurkissa.

Resepti: Hellapoliisi

www.bonnejuomat.fi