1-2 vuokaa
1 dl (100 g) laktoositonta piimää
0,4 dl (40 g) laktoositonta maitoa
0,4 dl (35 g) Bonne kotikalja mallasuutetta
15 g hiivaa
0,4 dl (30 g) kaljamaltaita
0,4 dl (50 g) siirappia
2 dl (120 g) vehnäjauhoja
0,25 dl (7 g) vehnäleseitä
0,6 dl (30 g) ruisjauhoja
4 g merisuolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää maltaat. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita taikinanomaiseksi paksuksi ”puuroksi”, joko käsin tai lapavatkaimella.
Voitele huolella pitkänomainen leipävuoka/vuoat. Voit käyttää halutessasi alumiinista kertakäyttövuokaa. Annostele taikina vuokaan/vuokiin noin ¾ täytöllä. Nostata leivät noin vajaan sentin verran vuoan reunasta.
Kypsennä uunissa noin 175 ⁰C vuoan koosta riippuen 35-50 min. Leipä on kypsä kun se alkaa irtoamaan vuoan reunoilta. Ota uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa. Kumoa leivät vuoista. Laita ritilälle jäähtymään liinalla peitettynä. Leivän maku on parhaimmillaan 1 - 2 päivän kuluttua valmistuksesta.
Resepti: Antin Konditoria