Karitsapyörykät ja hedelmäinen kermakastike

Karitsapyörykät ja hedelmäinen kermakastike

4 annosta

Paista pääsiäispöytään herkulliset karitsapyörykät ja kiehauta kastike samalla pannulla loppuvaiheessa. Nämä ihanat pyörykät maistuvat vaikkapa perunasoseen kanssa. Kastikkeen valmistus on helppoa. Kokeile Bonne soseperheen Mango-ananas-minttusosetta, joka antaa kastikkeelle upean maun.

600 g karitsanjauhelihaa
1 ½ dl paahdettua sipulia TAI 1-2 salottisipulia
3–4 valkosipulinkynttä
½ ruukkua tuoretta minttua tai 1 tl kuivattua minttua
1 tl suolaa
4 rkl sitruunanmakuista rypsi- tai oliiviöljyä

Hedelmäinen kermakastike:
4 dl kuohukermaa
5 dl Bonne Mango-ananas-minttu sosetta
2–3 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
(suolaa tarvittaessa)

Laita karitsanjauheliha kulhoon. Lisää kuivattu sipuli joukkoon tai kuori ja hienonna salottisipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna minttu, mikäli käytät tuoretta minttua. Lisää kaikki ainekset ja suola ja sekoita massa tasaiseksi. Pyöritä pieniksi tasakokoisiksi pyöryköiksi.

Kuumenna sitruunanmakuinen rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja paista karitsapyörykät kauttaaltaan. Lisää joukkoon kuohukerma, mango-ananas-minttu sose, soijakastike ja mustapippuria myllystä. Kääntele pannulla noin viisi minuuttia, kunnes kastike alkaa saeta. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Koristele annos mintulla ja tarjoa seuraksi perunasosetta tai riisiä.

Resepti: Hellapoliisi

www.bonnejuomat.fi