4 annosta
Ihanat grilliburgerit valmistat helposti ja nopeasti. Valmista upea kastike jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan herkutteluhetkeä. Pidä kaapissasi aina Bonne hedelmäsoseita. Ne ovat monipuolisia ja voit käyttää niitä niin ruoanlaitossa, leivonnassa, jälkiruoissa kuin vaikka ihanissa smoothieissa.
4 hampurilaissämpylää
400 g naudan jauhelihaa
½ tl suolaa tai maun mukaan
Lisäksi:
1 pihvitomaatti
4 salaatinlehteä
4 viipaletta cheddarjuustoa
Kastike:
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl rypsiöljyä
½ tl chilihiutaleita tai maun mukaan
5 dl Bonne Ananassosetta
1 rkl soijakastiketta tai maun mukaan
Aloita valmistamalla kastike.
Kuori ja hienonna inkivääri, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai kasarissa ja lisää inkivääri, sipuli ja valkosipuli.
Kääntele hetki, mutta älä ruskista.
Lisää joukkoon chilihiutaleet ja ananassose ja kiehauta.
Lisää soijakastike ja tarkista maku.
Kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
Ota esille muut ainekset.
Laita jauheliha työlaudalle ja rouhi joukkoon suola.
Kääntele tasaiseksi ja jaa neljään yhtä isoon osaan.
Muotoile pihveiksi.
Ota esille salaatinlehdet.
Leikkaa pihvitomaatti viipaleiksi.
Grillaa jauhelihapihvit kuumassa grillissä molemmin puolin.
Kuumenna hampurilaissämpylät molemmin puolin.
Levitä ananaskastike alimmalle hampurilaissämpylän puolikkaalle ja nosta päälle jauhelihapihvi.
Laita päälle cheddarjuusto, salaatinlehti ja pihvitomaatti.
Lusikoi tomaatin päälle vielä ananaskastiketta.
Nosta päälle hampurilaissämpylän kansi.
Tarjoa heti!
Resepti: Hellapoliisi