Paistettu mustikkajuustokakku

Paistettu mustikkajuustokakku

6-8 annosta

Ainekset

Pohja:
n. 200 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
400-600 g Mascarponejuustoa tai muuta tuorejuustoa
2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
3 dl Bonne Mustikkasosetta

Lisäksi:
Bonne Mustikkasosetta

Valmistusohje

Laita kaurakeksit tehosekoittimeen ja hienonna. Voit hienontaa keksit myös muovipussissa.
Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini ja sekoita ainekset keskenään.
Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle.
Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin tai vaihtoehtoisesti 200 asteiseen uuniin noin 5-10 minuutiksi.
Valmista sillä välin täyte.
Laita Mascarponejuusto kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kananmunat ja perunajauhot tai maissitärkkelys.
Ota 1/3 täytteestä toiseen kulhoon ja sekoita sen joukkoon noin 3 dl Bonne Mustikkasosetta.
Kaada keksipohjan päälle vaalea täyte ja valuta sitten raitoina joukkoon mustikkatäyte.
Vedä haarukalla tai veitsellä täytteitä sekaisin.
Laita juustokakku 175 asteiseen uuniin  ja paista noin 50 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä.
Anna kakun jäähtyä hetki ja nosta sitten jääkaappiin.
Irrota seuraavana päivänä vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Tarjoa seuraksi Bonne Mustikkasosetta.

Resepti: Hellapoliisi

www.bonnejuomat.fi