• Japanese
  • Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Crème brûlée

4 annosta

Crème brûlée

1 dl kuohukermaa
2 dl punaista maitoa
1 vaniljatanko (tai 1 tl vanilijasokeria)
4 kananmunan keltuaista
0,5 dl sokeria

Sokerikuori
2 rkl valkoista sokeria

Vinkki: crème brûléen voi maustaa hedelmällä. Korvaa ohjeessa 2 rkl maitoa Bonnen hedelmäsoseella.

Aloita crème brûléen valmistaminen erottelemalla keltuaiset. Vispaa niistä rakenne rikki. Tee maitoseos vesihauteessa; laita kattilaan vettä ja sen päälle sopiva kulho, joka voi olla lasia tai terästä. Mittaa ainekset kulhoon (ilman keltuaisia) ja vaniljatanko halkaistuna (tai vaniljasokeri). Lämmitä maitoseosta ja vispaa.
Kun maito on lämmintä, vispaa sekaan keltuaiset vähän kerrallaan. Lämmitä crème brûlée -seos lähes kiehuvaksi ja nosta sitten huilaamaan.

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Kaada crème brûlée -seos uuninkestäviin pikkuvuokiin. Laita vuoat isompaan astiaan, johon tehdään vesihaude – eli kaada kuumaa vettä astian pohjalle niin, että sitä on pikkuvuokien puoleen väliin asti. Paista crème brûléet uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Jäähdytä, kelmuta ja siirrä jääkaappiin tekeytymään – vaikka seuraavaan päivään.

Crème brûléen tarjoilu: hetki ennen tarjoilua, nosta vuoat jääkaapista, ripottele jokaisen vuoan päälle hiukan sokeria ja polta toholla (kaasupoltin) sokeripinta rapeaksi. Jos et omista tohoa, niin voit tehdä tämän vaiheen punaisten uunivastuksien alla, jolloin uunin luukku kannattaa pitää koko ajan auki ja seurata milloin sokeripinta sulaa ja rapeutuu. Tarjoa heti kun sisus on vielä kylmä ja pinta lämmin.

https://reseptitaivas.fi/reseptit/creme-brulee/

Resepti: Reseptitaivas

 
mocktail1094801811.jpg
 

Lataa Bonnen mocktail -reseptit kätevästi pdf:nä! 

Bonnen soseet ja mehut yhdistettynä Hellapoliisin resepteihin tekevät mocktailien valmistuksesta helppoa ja nopeaa.
Lataa Mocktail -reseptit tästä.

reseptikuva.jpg
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: