• Japanese
  • Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Palsternakka-riisipiirakat

20 kpl

Palsternakka-riisipiirakat

2 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
Palsternakkariisipuuro:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
0,5l maitoa
0,5l Bonne Luomu Palsternakkasosetta
1 tl suolaa
Voiteluun:
2 dl maitoa
25 g voita

  1. Aloita valmistamalla palsternakkariisipuuro.
  2. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää puuroriisi ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja palsternakkasose ja kypsennä kannen alla välillä sekoitellen, kunnes puuro on kypsää. Mausta suolalla ja tarkista maku.
  3. Valmistele taikina puuron kypsyessä.
  4. Mittaa kylmä vesi kulhoon. Lisää suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita käsin. Lisää lopuksi rypsiöljy.
  5. Älä vaivaa taikinaa turhaan. Pyöritä taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 20 yhtä suureen osaan. Pyöritä palloiksi ja kaulitse piirakkapulikalla jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi ohuiksi levyiksi.
    Voit pinota levyt päällekkäin, ripottele väliin ruisjauhoja. Suojaa levyt tuorekelmulla kuivumisen estämiseksi.
  6. Harjaa ruisjauhot pois ennen täyttämistä.
  7. Lusikoi pyöreän levyn päälle noin 1,5 rkl palsternakkariisipuuroa.
  8. Taivuta reunat puuron päälle ja rypytä piirakoiksi etusormilla painellen.
  9. Paista jauhotetulla pellillä 250-275-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
  10. Kiehauta maito ja voi kasarissa ja voitele tuoreet piirakat seoksella.
  11. Tarjoa!


 
reseptikuva.jpg
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: