Resepti: Uunijuurekset

Resepti: Uunijuurekset

Arvostelu


6 arvostelua. Keskiarvo 2.33/5

Annoskoko

4 annosta

Jaa resepti

Uunijuurekset saavat hedelmäisen vivahteen Bonne Omenasoseesta, joka on sataprosenttista hedelmää ilman lisättyä makeutusta. Chili, valkosipuli, soija ja rakuuna antavat kastikkeelle herkullisen maun. Kokeile ja ihastu! Bonne hedelmä- ja marjasoseet löydät hyvin varusteltujen markettien hillohyllyiltä kätevissä puolen litran tölkeissä. 

2-3 isoa porkkanaa
1 iso palsternakka
500 g juuriselleriä
500 g bataattia
3-4 punajuurta

Maustekastike:
½ dl avokadoöljyä
5 dl Bonne Omenasosetta tai Päärynäsosetta
3-4 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
ripaus suolaa
2 rkl soijakastiketta

Kuori porkkanat, palsternakka, juuriselleri, bataatti ja lopuksi punajuuret.
Leikkaa ne reiluiksi paloiksi ja laita uunivuokaan.
Valmista sitten maustekastike.
Laita kulhoon ensin avokadoöljyä ja kaada joukkoon Bonne omena- tai päärynäsosetta.
Viipaloi joukkoon reilusti valkosipulia ja kaada joukkoon loraus soijakastiketta.
Hienonna mausteeksi mieto chili ja lisää vielä hippunen suolaa ja kuivattua rakuunaa tai muuta yrttiä. Tarkista maku.
Sekoita kastike sekaisin ja kaada uunijuuresten joukkoon. Kääntele sekaisin ja  lisää lopuksi varovasti punajuuret, jotta ne eivät värjää muita juureksia.
Kypsennä 225 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä.

Resepti: Hellapoliisi

Reseptihaku

Hae tuotteen tai raaka-aineen mukaan.

 

Reseptit ammattilaisille »

 

Etkö löytänyt haluamaasi reseptiä?

Jos et löytänyt reseptivalikoimastamme itsellesi sopivaa reseptiä, otamme mieluusti toiveita vastaan. Lähetä meille reseptitoiveesi täällä »