
8 annosta
10 min
1 h
piirakka, sienet, suolainen leivonta, juhlatarjoilut
Nyt leivotaan ihana sienipiirakka. Herkkutatti on metsäsienten kuningas. Mikäli sitä ei ole saatavilla, ei hätää, muutkin syötävät sienet käyvät.
Pohja:
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl Bonne Omenasosetta
ripaus suolaa
Täyte:
1 sipuli
3 dl hienonnettuja herkkutatteja
25 g voita
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
1 dl Bonne Omenasosetta
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
3 kananmunaa
100-150 g juustoraastetta
Laita voi tai margariini kulhoon ja mittaa joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe, omenasose ja suola.
Sekoita taikina käsin tasaiseksi ja painele vehnäjauhoja apuna käyttäen pyöreän, halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna sillä välin sipuli ja paloittele sienet.
Kuumenna voi pannulla ja paista sipulia ja sieniä hetki käännellen.
Mausta ripauksella suolaa ja mustapippurilla.
Sekoita keskenään omenasose, kuohukerma, suola, mustapippuria, kananmunat ja juustoraaste.
Laita sienitäyte esipaistetun pohjan päälle ja kaada päälle omena-juustoseos.
Kypsennä vielä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
Tarjoa mielellään lämpimänä.
Resepti: Hellapoliisi
Jos et löytänyt reseptivalikoimastamme itsellesi sopivaa reseptiä, otamme mieluusti toiveita vastaan. Lähetä meille reseptitoiveesi täällä »
