Ajankohtaista

Bonne Juomien ja Laurean yhteistyö jatkuu useilla pro­jek­teil­la

Bonne Juomien ja Laurean yhteistyö jatkuu useilla pro­jek­teil­la

Aiemmin syksyllä uutisoimme Bonne Juomat Oy:n ja Laurean avainkumppanuudesta.

Bonne Juomat Oy:n hallintovastaava Merja Jossfolk ja toimitusjohtaja Matti Väänänen (3. ja 4. vasemmalta) tapasivat Laureassa kehittämispäällikkö Katri Korelinin, aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharjun sekä rehtori Jouni Kosken.

Aiemmin syksyllä uutisoimme Bonne Juomat Oy:n ja Laurean avainkumppanuudesta. Jo kuluneen syksyn aikana yhteistyö on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja sama tahti jatkuu myös lähitulevaisuudessa. Näin todettiin marraskuun alussa, kun Bonnen edustajat ja laurealaiset kokoontuivat Leppävaaran kampuksella suunnittelemaan tulevaa yhteistyötä. Bonnelaiset tutustuivat myös Laurean oppimis- ja kehittämisympäristö BarLaureaan.

”Kon­kreet­ti­sia ke­hit­tä­mi­si­deoi­ta”

Bonne Juomien ja Laurean ensimmäiseen yhteiseen projektiin osallistuivat Laureassa tänä syksynä käynnistyneen englanninkielisen Hospitality Management and Service Design -koulutuksen restonomiopiskelijat. Opiskelijat toteuttivat kuluvan syksyn aikana projektin, jossa tavoitteena oli kehittää asiakasymmärrykseen liittyvä kuluttajatutkimus Bonne Juomat Oy:n käyttöön liiketoiminnan edistämiseksi.

Projektin aikana opiskelijat tekivät kuluttajatutkimusta ja pyrkivät selvittämään kuluttajien näkemyksiä Bonnen uusista tuotteista. Haastatteluiden, kyselyiden ja makutestien avulla opiskelijat tutkivat muun muassa sitä, miten tunnettu brändi Bonne on, millaiset tekijät vaikuttavat kuluttajien ostokäyttäytymiseen sekä mitä mieltä kuluttajat ovat Bonnen tuotteiden makuvalikoimasta ja pakkausten ulkonäöstä.

Näiden havaintojensa pohjalta opiskelijatiimit tuottivat kehitysehdotuksia Bonnelle ja esittelivät tulokset Bonnen edustajille.

-    Todella positiivisin mielin kuuntelimme opiskelijoiden esityksiä. Esitykset olivat huolella koottuja ja jokaisessa oli oikeasti meitä toimeksiantajaa auttavia havaintoja, kuvailee Bonne Juomien hallintovastaava Merja Jossfolk.

-    Opiskelijoilla oli kyllä draivia ja raikasta ajattelua. Muun muassa pakkauksiin ja vastuullisuusasioiden viestimiseen tuli todella konkreettisia kehittämisideoita, toimitusjohtaja Matti Väänänen jatkaa.

Tu­lok­sel­li­ses­ta yh­teis­työs­tä hyötyvät kumppanit, opis­ke­li­jat ja Laurea

Joulukuussa tradenomikoulutuksen opiskelija aloittaa Bonnella hallinnossa harjoittelijana ja työtehtäviin kuuluu monipuolisesti hallinnon, viennin ja myynnin tehtäviä. Kevätlukukaudella yhteistyö puolestaan jatkuu useammalla eri alojen koulutusten kanssa toteutettavalla opiskelijaprojektilla. 

Yhteistyötä suunnitellaan myös Bonnen ja opetusravintola-BarLaurean kesken muun muassa tuotekehitykseen, -testaukseen ja -arviointiin liittyen.
Myös avainkumppanuudesta Laureassa vastaava aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharju on erittäin innoissaan Bonne-yhteistyön tuomista mahdollisuuksista: 

-    Oli erittäin hienoa saada avainkumppaniksemme Bonne, jolle vastuullisuus on merkittävä arvo – aivan kuten meillä Laureassakin, Kiviharju sanoo.
-    Tavoitteenamme on tehdä Bonnen kanssa tuloksellista yhteistyötä, josta hyötyvät kaikki: niin Bonne itse kuin opiskelijamme, muut kumppanimme sekä Laurean henkilöstökin.