• Japanese
  • Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Uutiset

 

Bonne Juomat Oy ja Saimaan Norppaklubi ry yhteistyöhön

Bonne Juomat Oy ja Saimaan Norppaklubi ry yhteistyöhön

Bonne Juomat Oy pakkaa Lohjalla Lähteenlohkon lähdevettä uuden ajan uusiutuvasta luonnonmateriaalista valmistettuun kartonkipakkaukseen. Vesi on saanut lempinimekseen Norppavesi. Pakkauksen ilmeasussa Erik Bruunin piirtämä saimaannorppa symbolisoi suomalaisuutta ja suomalaisen veden puhtautta. Norppavesi on jo kotimarkkinoilla myynnissä ja menossa myös vientiin kansainvälisille markkinoille Aqua Finlandia - Pusa hispida saimensis – tuotenimellä. Bonne Juomat Oy on näin mukana Saimaan Norppaklubin toiminnan tukijana, yhdistyksen arvokkaassa käytännön toiminnassa saimaannorpan suojelemiseksi. 

Vuonna 2002 rekisteröity Saimaan Norppaklubi edistää saimaannorpan suojelua ja tutkimusta sekä Saimaan elinkelpoisuutta, ihmisen ja norpan parhaan yhteiselon saavuttamiseksi. Yhdistys on tehnyt osaltaan uraauurtavaa käytännön työtä, nimenomaan aitoa ja aktiivista ”vedenpintatason työtä” saimaannorpan suojelemiseksi viranomais- ja tutkimustyön rinnalla. Lisäksi Norppaklubi on tehnyt positiivista valistustyötä muun muassa lasten ja nuorten kanssa saimaannorpan ja koko Saimaan puolesta. Esimerkkinä vuosittain eri Saimaan alueen kouluilla järjestettävä Suuri Norppailta ja siihen liittyvät norppa-aiheiset piirustuskilpailut koululaisille. 

Unescon raportin mukaisesti suomalainen vesi on maailman puhtainta. Meillä on siis suuri luonnonrikkaus, jota kannattaa vaalia ja järkevästi luontoystävällisesti hyödyntää. Saimaannorppa on elävä ja harvinainen symboli viestittämään tätä luonnon arvokkuutta ja toisaalta herkkyyttä. Meillä suomalaisilla on iso mahdollisuus viedä tätä viestiä myös maailmalle suomalaisen juomavesiviennin tukemiseksi.

 Saimaan Norppaklubi ry:n puheenjohtaja Ossi Kokki on tuonut myös esille yhdistyksen kannanoton saimaannorpan suojeluun:

"Saimaan Norppaklubi ry on seurannut aktiivisesti norpansuojelun ympärillä käytävää keskustelua ja haluaa tuoda omana kantanaan selkeästi esille, että norppaturvallisia verkkoja ei ole ja toivoo, että lainsäätäjä tekee asiassa viisaan päätöksen. Kansalaisilla on sen lisäksi mahdollisuus pidättäytyä kaikelta verkkokalastukselta myös kieltoajan ulkopuolella saimaannorpan levinnäisyysalueella. Sen lisäksi haluamme tuoda esille huolemme ammattikalastajien asemasta vesistömme alueella ja tuemme niitä toimia, joilla kotimaista kalaa saadaan ruokapöytään ammattilaisten tuomana ja mieluimmin norppaturvallisilla kalastusvälineillä pyydystettynä."

Lähdetietoa:

www.saimaannorppaklubi.fi 

http://norppataskinen.fi/tule-tekemaan-kanssani-apukinos